Leertherapie
Leertherapie is een psychotherapie die onderdeel vormt van de opleiding tot psychiater, klinisch psycholoog, psychotherapeut en verpleegkundig specialist. Uitgangspunt van leertherapie is dat je jezelf goed leert kennen zodat je in je eigen therapieën goed onderscheid kunt maken wat van jou is en wat van de ander. Daarnaast is het belangrijk om te ervaren hoe kwetsbaar het kan voelen in therapie te zijn wat wij dagelijks van onze cliënten vragen.
Werkwijze
De leertherapie start met een kennismakingsgesprek, waarin we de leerdoelen bespreken tegen de achtergrond van jouw persoonlijke ontwikkeling. Daarbij bespreken we jouw verwachtingen van de therapie, geef ik uitleg over mijn werkwijze en maken we praktische afspraken. Dit gesprek biedt ook de gelegenheid om te ervaren of we een goede klik hebben met elkaar.
In het algemeen zal mijn werkwijze weinig verschillen van die in een curatieve therapie (zie werkwijze). In een kennismakingsgesprek zullen we bekijken wat passend is bij jou als persoon en als therapeut in deze fase van jouw opleiding/ carrière.
Vertrouwelijkheid
Leertherapie is een formele psychotherapie. Dit houdt in de dat de WGBO en de beroepscodes gelden, en dezelfde privacywetgeving. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Er zal een behandelovereenkomst worden opgesteld en een dossier worden bijgehouden.
Praktische informatie
Een reguliere sessie duurt 45 minuten en 15 minuten voorbereiding en verslaglegging. EMDR behandelingen zijn meestal 90 minuten.
Per 1 januari 2025 zijn de kosten 138,15 euro voor een reguliere sessie en 241,76 euro voor een EMDR sessie (NZa tarief ‘niet basispakket consult’).
Missen van een afspraak/ no-show regeling
Bij het niet tijdig annuleren (tot 24 uur van te voren) van een geplande afspraak, ongeacht de reden, wordt 80 euro voor een reguliere sessie en 150 euro voor een EMDR sessie in rekening gebracht.