Wachttijd

 

Huidige wachttijd tot aanmelding

Status per januari 2024:
** Er is op dit moment een aanmeldstop voor de praktijk.**

Wanneer je geen beschikbare behandelaar kunt vinden, dan kan je altijd contact opnemen met jouw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Jouw zorgverzekeraar kan jou ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf jouw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake start. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen.

 

Bij onvrede over de behandeling

Als je niet tevreden bent over jouw behandeling dan kan je dat altijd met mij bespreken. Wanneer het niet lukt om de gerezen problemen te verhelpen bestaat de mogelijkheid om een klacht in te dienen. Voor het reglement en adressen verwijs ik je naar de beroepsvereniging voor vrijgevestigde psychotherapeuten (LVVP).

 

Kosten/ vergoedingen ->

Kwaliteitsborging ->

 

 


.

 

 

 

 

 

 

 

Werkwijze

Ik werk vanuit het psychoanalytische kader. Het uitgangspunt is dat de problematiek van de client zich onder meer heeft ontwikkeld in (vroege) relaties met belangrijke anderen en dat de relatie met de therapeut het vehikel wordt om deze problematiek van binnenuit te gaan beleven, te begrijpen en te veranderen. 

Daarnaast werk ik graag met Relationele EMDR, waarbij ik de psychoanalytische denk- en werkwijze integreer met EMDR en Somatic Experiencing. EMDR is een behandelmethode die opgeslagen vormende ervaringen toegankelijk maakt en tegelijkertijd een natuurlijk aanwezig verwerkingssysteem activeert. Het creëert mogelijkheden tot het integreren van nieuwe, herstellende ervaringen in het geheugennetwerk in het hier en nu (‘reconsolidatie’). Relationele EMDR heeft zowel aandacht voor de imprint van vormende ervaringen op het lichaam (het stressrespons-systeem) als op de innerlijke beleving van het zelf en anderen (het hechtings-systeem). 

De behandelfrequentie is meestal wekelijks, maar kan ook lager of hoger zijn afhankelijk van wat het meest passend lijkt.

Aanmelding en intake procedure

Wanneer je je aanmeldt zal ik eerst telefonisch contact met je opnemen. Tijdens dit gesprek bespreken we de reden van aanmelding en of het zinvol is om de intake procedure te starten. Ook zullen de praktische zaken rondom de betaling van de behandeling aan de orde komen. Om je aan te melden kan je het beste per mail (beveiligde mailserver) contact opnemen. 

Hierna volgt een intake procedure waar in enkele gesprekken jouw klachten, hulpvraag, persoonlijkheid en levensgeschiedenis onderzocht zullen worden. Als uit de intake procedure blijkt dat ik je kan helpen met jouw hulpvraag en je gaat akkoord met het behandelplan, dan kan de behandeling starten. Ook kan de uitkomst zijn dat ik van mening ben dat iemand anders je beter kan helpen dan ik. Dit zal ik in een adviesgesprek met je bespreken en zo nodig helpen met een doorverwijzing.

Waarneming tijdens vakanties/ afwezigheid

Tijdens vakanties is het mogelijk om gebruik te maken van waarneming en overbrugging door een collega. Indien nodig worden deze mogelijkheden met je besproken.

Crisisopvang

In geval van een crisissituatie tijdens kantooruren (09.00-17.00) kunnen cliënten van mijn praktijk contact met mij opnemen. Buiten werktijden kunnen ze terecht bij hun regionale huisartsenpost.